dissabte, 1 d’octubre del 2005

Tres museus de joguines *


Cavall Fort núm. 1037 (2005)

El Museu de Joguets i Autòmats de Verdú

Dels tres museus de joguines que hi ha avui a Catalunya, el de la vila de Verdú és el més novell, ja que encara no fa ni un any que ha obert les portes. Instal·lat en una antiga casa pairal restaurada de cap a peus que hi ha a la Plaça Major, acull prop d’un miler d’objectes classificats en quatre grans apartats, que són: el poble i el camp, el futbol, les joguines amb rodes i les joguines amb moviment.
La construcció del museu ha estat possible gràcies a la il·lusió que ha tingut el senyor Manel Mayoral, el propietari, de voler exposar bona part de les peces que des de ben petit va començar a col·leccionar, des dels cromos de futbolistes que trobava en les xocolatines que la seva mare venia en una tenda de queviures, fins a joguines de les més variades èpoques i procedències en antiquaris, encants o botigues de vell.
La visita al museu s’inicia a partir de la tercera planta, on s’exposen eines relacionades amb l’agricultura, el bestiari i el comerç a les terres de ponent. A la segona planta hi ha una col·lecció d’avions, cotxes, tractors, locomotores, bicicletes, tricicles... i, a més, peces del món del futbol i en particular del Barça, que és una de les grans passions del director del centre. Pel que fa al primer pis, conté un grup molt important de vint-i-quatre autòmats, els quals es posen en funcionament cada diumenge a les 12 del migdia.
El Museu de Joguets i Autòmats de Verdú està pensat amb la voluntat de transportar els visitants en un viatge a través del temps i dels records. És un espai ideal per a endinsar-se amb tota la família i on els més menuts descobreixen com eren les joguines quan eren infants els avis i les àvies.

(*) Article compartit amb l'Àngels Navarro (Museu de joguets de Figueres) i la Pia Guindulain (Museu d'Història de la Joguina).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada