divendres, 28 de juny del 2013

Conductes festives: Els ximples fan la festa i els llestos la celebren? *

Això de fer editorials (en aquest cas “La Columna”) és cosa àrduament seriosa, de veritat. Com tantes altres coses de la vida, fins que no et trobes al mig d’un sidral, no arribem a comprendre el que arriba a costar redactar-ne, per exemple, només una de sola. Ei, en el Fes ta Festa, a cada programa de ràdio, n’hi ha, d’editorial i, francament,  insisteixo, no és tasca gens fàcil perquè has de trobar el punt just de com saber dir les coses amb un clar objectiu positiu; “construir”. Si no és així, si el que precisament no volem és “construir”; sincerament, millor que no fem editorials ni altres coses i potser que ens dediquem tots plegats a la vida mundana.
Però bé, no és el cas i... ara que tot just hem acabat de celebrar la Revetlla de Sant Joan em ve com anell al dit reflexionar en veu alta sobre allò que anomenaré “conductes festives” perquè, per defecte, entenc com a tals (conductes) les formes en les quals intervenim o bé optem a deixar d’intervenir a les activitats que ens ofereix el calendari de l’any en clau de compromís.
Centrant-me de nou amb l’exemple de la Revetlla, observar que sempre trobem qui, per interessos varis, passa al davant (s’arromanga) i qui per altres raons (es gronxa).... ja m’haureu comprès; “Hi ha gent per tot”. Sí,  i d’aquí que adreci ara el meu sincer reconeixement a totes aquelles persones que sempre dediquen hores (i en especial a totes aquelles que ho fan de forma desinteressada)  a fer possible que no falti res, que tot estigui al seu lloc fent-nos fins i tot creure que, per exemple, organitzar les Fogueres de Sant Joan sigui una cosa “fàcil”. La veritat, de “fàcil” no ho són, com tampoc ho és fer “crítiques constructives” perquè de criticar tots en sabem massa però fer-ho en positiu... és dificilíssim, ara bé cal que  ho fem, si el que de veritat volem es millorar les tradicions i de retruc tantes altres coses més de la nostra cultura mil·lenària. Bé, potser el que us he contat aquí sona només a bones voluntats però servidor tinc clar que amb esperit constructiu i compromís positiu anem endavant!


Llorenç Aguilà

Jubilat,  col·laborador del programa Fes ta Festa.


(*) Guió de ràdio emès a l'espai internauta festafesta.net  http://festafesta.net/?cat=21

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada