divendres, 30 d’octubre del 2015

Suport de paper *


Hoooooooooola, bona hora a tothom!

En això de rebre les factures de la llum, lo telèfon i, entre d’altres, la del gas crec que, als de casa, comencem a ser dels darrers espècimens a qui encara ens les envien per carta. Oh, els de les companyies ja ens hi entaforen expressament  als sobres fulletons annexos on expliquen les meravelles del fer donar-se d’alta de les factures sense papers! Que si aquestes resulten que són més còmodes, més ràpides, més segures...
A veure, parlem-ne: còmodes, ràpides, segures... per qui? Per un servidor ja us puc garantir que cosa més còmoda que obrir la bústia de l’escala és difícil de superar; més ràpid que anar a l’arxivador del despatx complicat de millorar i més segur que guardar-ho a casa amb clau i pany forrellat, impossible!
Ep, i no us ho perdeu, en els documents, sempre hi apareix escrit en un racó l’excusa de la llagrimeta ecològica amb l’objectiu de fer creure que ets el responsable màxim de la tala d’arbres i de la desforestació sencera del planeta per culpa, òbviament, dels papers de les factures domèstiques. Quines penques!
De veritat que els de casa som els màxims responsables del canvi climàtic? Au, deixeu de tirar bombes en les guerres o d’escampar fum tot lo sant dia des de xemeneies nuclears, petroquímiques o elèctriques i dediqueu-vos des que surt  fins que es pont lo sol  a  plantar a l’hort enciams, bledes i cols. Això sí que és 100 x 100 ecològic!
Ah, a més, en els fulletons, com a reclam, sempre hi ha la invitació a participar en un sorteig on com a “premit” no hi falten mai aparells tecnològics d’ultimíssima generació com ara “telefonos” d’aquestos que es belluguen “los mòbils”, tauletes portàtils o... que sé jo que més!  Per cert, coneixem algú que de veritat hagi guanyat mai algun d’aquests trofeus? Tinc seriosos dubtes. Sí, els sorteigs es fan davant de notari, es publiquen fotografies, però...  això sincerament n’és garantia, eh?
A més en els fulletons sempre hi fan constar que en repartiran uns quants a la vegada i que la promoció serà vàlida fins a una data determinada. Segur?  Ara, Posats a dir, convençut estic que en els despatxos en veure la meva data de naixement les companyies  deuen pensar que les meves factures de paper també tenen una data determinada. Clar, per poc que pugui, encara me n’hauran d’enviar una llarga temporada.

Una abraçada ben forta... i fins a la propera!

Llorenç Aguilà

(*) Guió de ràdio emès a l'espai internauta festafesta.net http://festafesta.net/?p=15399

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada