dilluns, 10 de març del 2008

Franqueig pagat


Cada vegada que s’apropen eleccions rebo a casa propaganda electoral. Per cert, sort que hi ha una llei de protecció de dades, no? Sí, ho sé; el món està ple de gent desagraïda. Encara gràcies que els partits es desviuen perquè disposi de paperetes de vot, que va i, servidora, es queixa. Mira que sóc dolenta!
Ara, no deixa de ser curiós analitzar els impresos rebuts i comentar estratègies. De les 5 propostes domiciliades, la primera que vaig trobar a la bústia vingué de Catalunya Republicana Esquerra. Encartada en plàstic transparent, abans d’obrir-la, ja veia tota la paperassa que contenia. La sensació fou com si m’insistissin a mostrar la beta dels calçotets.  En canvi, la darrera de les cartes que descobrí, amb la finalitat de desconèixer qui me l’enviava, el sobre era mancat d’anagrames que delatessin la procedència. Ei, dic mentida, com que he viscut altres experiències, aquesta vegada no m’he deixat aixecar la camisa. Parlo dels Catalunya Popular Partit que aposten pel joc de misteri: Si vols descobrir que hi ha escrit, obre el sobre. Clar que una pista els delatà. Era l’única formació que utilitzava el bilingüisme (òbviament castellà - català) per dir-me que es tractava de “envios postales de propaganda electoral” per afegir a sota tramesa de propaganda electoral.
Els d’Unió i Convergència m’estamparen en el sobre tots els centenars d’iniciatives que havien fet a Madrid i, ah!, els principals compromisos que portarien a terme a partir d’ara. Mercès. Pel que fa a les dues darreres cartes,  una utilitzà tinta verda en el sobre de debò i plantofà al darrera el segellet ecològic de torn. Parlo d’Alternativa Unida Esquerra Verds Catalunya Iniciativa i, l’altra, la dels Catalunya Socialista Partit,  tenyiren de color roig la carta per encomanar-me optimisme. Segur?
Tot plegat, el que més m’ha satisfet és tafanejar la paperera que hi ha sota de les bústies de l’escala. Tinc controlades les veïnes! Remeno la brossa, llegeixo el nom dels destinataris i sé molt bé el que deixen de votar.

La Magina dels ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada