dijous, 19 de juny del 2008

Hores supremes


Salutacions cordials als homes i dones de l’Europea Unió! A partir d’ara dormirem més plans i planes. S’ha acabat haver d’anar a la farmàcia a buscar pastilles per a la son perquè amb l’entrada en vigor del nou horari laboral de les 65 hores el tema estarà solucionat. A més, pel que fa a les relacions de parella o altres combinacions, aquestes s’acabaran en sec ja que arribarem fregits al llit. D’ara en endavant, doncs,  ningú parlarà de mals de caps ni tampoc de mètodes anticonceptius perquè de poca utilitat ens seran davant la feinada que ens caurà al damunt. Ah, pel que fa a les altres relacions familiars, també estaran condemnades. Si algú somia a pujar els fills, que comenci a qüestionar-s’ho ja que poc els veurà tret que no els porti fotografiats a la cartera. Ei, i la gent gran? Que no els passi res amb la jubilació que, difícilment, acabaran delectant-la. Anem bé tots plegats per anar Sants!
Si la proposta europea segueix endavant, ara sí que veig clar el veritable canvi climàtic de debò. Enriuem-nos-en del acords de Kyoto i de les conferències d’un excandidat dels Amèrica Units Estats sobre una “veritat incòmoda”. Això de les 65 hores sí que és un peix que es mossega la cua! Com volem que no hi hagi gasos i partícules contaminants a l’atmosfera si encara ens volen fer pencar molt més? I dels calers? Tot plegat, què caratxos farem dels quartos que arreplegarem? Tindrem uns sous de nassos, no? Perquè, per la cara, ningú treballarà una burrada més d’hores, oi?
Amb il·luminades d’aquest gruix salta a la vista el perquè de la baixa participació en les eleccions de l’Europea Unió i dels fracassos reiterats de la majoria dels referèndums de l’europea constitució –tret del de les espanyes, per variar, és clar-.  Quina credibilitat esperen obtenir de la gent si les van engaltant d’aquesta manera? Segur que som arribats al segle XXI? Ves si ara que m’havia casat amb un home sensibilitzat amb qui compartia les tasques de la llar em sortirà més a compte tornar a ser  única i exclusivament mestressa de casa.

La Magina dels ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada