dimarts, 1 de setembre del 2009

Les veus d'un poble


L'any 1949 un grup de joves d'Anglesola van decidir crear la Coral Joia de Maig. Va néixer en un moment d'auge i revitalització del món coral, però també en un moment polític difícil, de repressió, on els moviments associactius, de voluntat social, cultural i catalanista estaven reprimits i censurats.
Els 60 anys d'història de la Coral Joia de Maig es resumeixen en aquest documental, tot recollint testimonis de directors i cantaires que van passar per la coral durant alguna de les seves etapes, així com d'experts i persones que van marcar la creació de les corals a les terres de Lleida.
L'objectiu d'aquest document gràfic és mantenir viva la història de la Coral Joia de Maig per tal que perduri en el temps i es reconegui l'esforç de les persones que van estar al capdavant del projecte, d'aquells que van lluitar perquè l'esperit de la coral es mantingués viu, i tots aquells que han fet possible que la Coral Joia de Maig continuï cantant actualment.

Una història fascinant, que també es repeteix a moltes altres corals que van sorgir durant aquell temps a les diverses poblacions catalanes.

Documental dirigit per Jordi Giribet (2009)

http://vimeo.com/10427548

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada