dijous, 27 de maig del 2010

Barres


Un dels somnis de país independent passa per disposar d’un codi de barres, un sistema ràpid d’identificació numèrica adaptat que identifiqui els béns fets a Catalunya.  I, posats a tenir, per què no?
Dotar els fabricants d’un dígit diferenciat  de barres és molt lloable i, més, si hi ha empresaris que el desitgen utilitzar en els  productes industrials.  No fan cap mal si el volen estampar en els seus gèneres mercantils. Total, no són altra cosa que un conjunt de bandes blanques i negres de diferent gruix que les caixeres dels supermercats s’entesten a il·luminar amb un lector làser.  I mira que entretenir-se en cada paquet, en cada ampolla, i sentir sonar cada vegada la mateixa cançoneta... ai, el que han de fer les pobres mosses per evitar escoltar el fil musical de la superfície comercial on treballen! Clar que potser ho fan perquè així  es creïn llargues cues a caixa i acabem comprant paquets de xiclets en abundància? Vaja, serà pura estratègia comercial?
Costa d’entendre que la notícia de la implantació de l’índex diferenciat hagi passat per la premsa de puntetes. No serà que hi ha qui no vol que es conegui en excés l’existència de l’Associació Catalana del Codi de Barres (ACCB) que vetlla en la utilització del número 15 com a xifra identificativa d’aquest racó de món?
Acostumats com estem a portar en l’escut i la bandera quatre barres, ara, disposar-ne de 15 més, no ha de ser cap impediment per ningú.  Només és qüestió de pagar una quota en conceptes de despeses administratives,  manteniment i ja està.
Salvant distàncies, l’arribada del codi de barres ve a ser com l’aparició en el seu moment del domini punt.cat. Existeix, el tenim... només que, per exemple, a cal www.webnegre.net  ho deixem, de moment,  per un altre dia.  

La Magina dels Ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada