dijous, 3 de juny del 2010

Consultes


Les comparacions són odioses ara bé, en afers electorals, gairebé inevitables. A més, es digui el que es digui al respecte, sempre hi ha qui el got el veurà mig ple o mig buit.   
En cosa de pocs dies hi han hagut votacions, de temàtica diferent això sí, però; al cap i a la fi, referèndums a Barcelona i Sabadell. Si bé en la primera han rodat caps, en la segona, aguanten bustos.
La consulta sobre la Diagonal a l’hereu de l’alcaldia se li ha posat travessera. Segons números van votar el 12,17 % del cens. Hi havia dos opcions per escollir més, una tercera gairebé invisible, que de contracor als organitzadors es va fer visible.
Pel que respecta a la consulta sobre la independència, a l’alcaldia del vallès evitaren visualitzar traves a la seva realització. Aquí els números de participació foren del 13,76 % del cens. Hi havia només  dos opcions per escollir però amb el cor net per part dels organitzadors de la plataforma per l’autodeterminació.
Per altra banda, acostumada com estic a sentir a l’hora de tancar  meses electorals: - ha guanyat la festa de la democràcia! En aquesta ocasió, els violins de la cançoneta, grinyolaren a l’ajuntament de Barcelona. Cares llargues per part del batlle mentre que a la casa consistorial de Sabadell, poc soroll per part  del mandatari municipal que per una vegada trencant la dinàmica del socialista partit de boicotejar les consultes catalanistes.
De retorn a les xifres de participació, els resultats han estat dispars.  Mentre que en un lloc hi havia una maquinària pesada darrera, en l’altra en canvi, amb recursos d’espardenya van fer molt millor la feina.  Els diners certifiquen costos. Els vots sobiranistes han sortit a 0,23 euros la papereta i, els de l’avinguda, a 2,33 euros.  Davant del fet, quina és la conclusió? Fàcil, que els catalans, per diners hi ha gent que és capaç de comptar-ho tot!
  
La Magina dels Ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada