dimecres, 29 de setembre del 2010

Mínims


Per evitar la paralització del país davant la convocatòria de vaga formulada pels sindicats, el Departament de Treball ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Ordre en la qual es garanteixen els serveis essencials que s’han de prestar.
El document, doncs, esdevé manual per poder orientar la població en una jornada en què els drets constitucionals, els vitals, les llibertats, els béns i les necessitats bàsiques s’assegurin de forma proporcional al dret de vaga.
En altres paraules, el paper vetlla per l’atenció de les urgències sanitàries, les d’extinció d’incendis, les policials,  les de violència de gènere, els serveis de mercaderies, els de mobilitat, els funeraris... però, en confiança, millor que no els acabem necessitant el 29 de setembre així com tampoc durant un grapat d’anys.
Ep, que quedi clar que en cap moment dubti de la professionalitat qualificada dels treballadors i treballadores! Més que res desitjaria que no ens calguessin emprar-los  perquè vindria a significar que malgrat les retallades socials i laborals, respirem.
Pel que fa a d’altres aspectes, l’Ordre també garanteix el subministrament d’energia elèctrica, gas, abastament d’aigua potable..., ara bé, rascant-se cadascú la butxaca per pagar rebuts ja que aquí pas s’aplicaran  mínims en facturació sinó tot el contrari doncs, per variar, l’altre dia encara apujaren un cop més l’import d’encendre els llums.
En relació els serveis de restauració, durant la jornada aquests també són mimats. La preparació de menjars, els càterings, els cigalons... estan garantits perquè l’estómac de tothom bé prou que s’ha d’omplir tant si fem com si deixem de fer vaga general.
Per tot plegat, potser serà intel·ligent preguntar a les barres dels bars si venen loteria. Ah, i qui sigui a qui toqui, com a serveis mínims, que enviï postal per exemple des de les Seychelles.

La Magina dels Ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada