dilluns, 1 d’abril del 2013

Espectacles en família


Cavall Fort  núm. 1217-1218 (2013)

La Mostra d’Igualada i La Fira de Teatre de Titelles de Lleida, dues fires de referència

Ja sigui a l’aire lliure, en places i carrers, o també en espais coberts, com ara carpes de circ, teatres o poliesportius..., l’arribada del bon temps convida a descobrir propostes escèniques adreçades a un públic de totes les edats. La Mostra i La Fira de Teatre de Titelles són fires consolidades  de primavera on es programen espectacles molt recomanables per gaudir de forma conjunta petits i grans. Som-hi, Anem a veure-ho?

La Mostra d’Igualada

Entre l’11 i 14 d’abril de 2013, la ciutat d’Igualada acollirà una nova edició de La Mostra i, amb la convocatòria d’enguany,  ja en seran 24! Per tant, en qualsevol indret del municipi, com per exemple els aparadors de les botigues, podrem trobar tal com descriu el títol del festival igualadí “mostres” o bé funcions, obres, espectacles... ja sigui de teatre, dansa, circ, màgia, titelles, cercaviles... que de forma ininterrompuda (ep, tret de les hores de nit que hem d’anar a descansar!) transformen la capital de la comarca de l’Anoia durant les 4 jornades que dura la fira.
La Mostra és un mercat d’arts escèniques en el qual es representen les millors produccions del moment de teatre infantil i juvenil que es fan en llengua catalana, a la vegada que també ofereix al públic assistent la possibilitat de conèixer una selecció de destacades obres procedents de diferents indrets d’Europa.
Prova de la importància del certamen és que s’hi concentren un nombre destacat de professionals del sector, com poden ser companyies de teatre, programadors, empresaris... que negocien, intercanvien informacions i acorden relacions comercials que faran possible que al llarg de l’any les obres vagin de gira pels pobles i ciutats del país.
En l’actualitat La Mostra d’Igualada és organitzada per la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració i participació de la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull, la Fundació Xarxa d’Espectacles, l’Agrupació d’Entitats Rialles i l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP) així com la col·laboració d’altres entitats financeres.

La Fira de Titelles de Lleida

Pocs dies després d’Igualada, els dies 3, 4 i 5 de maig serà el torn de la també 24a edició de la Fira de Teatre i Titelles que se celebra a la capital de les Terres de Ponent. La fórmula i estructura del festival és semblant a la Mostra però aquí el certamen gira entorn del món de les titelles que inunden carrers, places i teatres de la ciutat.
Organitzada pel Centre de Titelles de Lleida, el festival té especial cura per promocionar els professionals titellaires de Catalunya, alhora com també convida a conèixer al públic i als programadors teatrals altres companyies d’arreu esdevenint tot un referent internacional del sector. En paral·lel, els visitants troben activitats com La Fira del Llibre de les Arts Escèniques, exposicions, espais de reflexió i tallers amb la voluntat de desvetllar l’interès pel gènere entre infants i joves. Es tracta de potenciar a parts iguals la vessant de festa popular i la de mercat.
Pel que fa als patrocinadors, el festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Fundació Pública de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), així, com també, el suport del Ministerio (INAEM), l’Institut Ramon Llull i la Diputació de Lleida entre altres diverses institucions i entitats.
I és que tirar endavant festivals adreçats al públic familiar no és una empresa fàcil. Cal una bona càrrega d’energia, vitalitat i empenta, com la que va saber transmetre l’estimada Julieta Agustí, -que ens va deixar en un malaurat accident ara fa uns mesos-, i que els organitzadors mantenen, ara que ja s’apropa un nou certamen i que molt aviat, l’any vinent, celebraran la 25a edició. Que s’aixequi el teló!

Eines per descobrir La Mostra i la Fira de Titelles

Us recomanem que en primer lloc visiteu les pàgines webs oficials que són:


Aquí trobareu informació de les programacions i altres detalls per fer agradables l’estada a les ciutats d’Igualada i Lleida. Ah, i feu tastets a les pàgines de les companyies participants o al Youtube on segur trobareu notícies, imatges i vídeos de les obres que voleu veure. Què, fem el tafaner?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada