dijous, 29 de maig del 2008

Efectes compartits


Pas que vingui ara d’Arbeca! però ja que molts han dit la seva sobre això de la repartició de menjadores -dit altrament, també: paritat- em vénen ganes d’escurar quatre olives arbequines perquè, ves per on, ha deixat de ser portada als diaris. Per si algú ve de l’hort,  –em refereixo allò de l’equivalència perquè allò de les olives de Ponent amb prou feines són citades a les receptes de cuina d’autor-. D’entrada i per sort, cada dia que passa els comandaments de responsabilitat els ocupen homes i dones de forma global. Cert és que trobaríem llocs que els habiten animals. Per esmentar alguns exemples de fauna dictaré: ànecs, porcs, foques, lloques... però en una societat avançada el que compta de veritat és que siguin persones humanes capacitades per desenvolupar amb correcció aquestes funcions. Uf,  m’ha sortit la beta utòpica!
I és clar que me n’alegro que hi hagi arreu més dones en el rànquing de despatxos de nivell. En confiança, no ens desenganyem. Comparat amb l’eficàcia de milers de barons  el llistó és fàcil de superar, eh que sí? Ara bé, quan la plaça de volada és coberta per una fèmina, en el supòsit que no rutlli, que no piti... té més números de ser qüestionada en veu alta. Un cas de mossa que clama al cel –això sí, per mèrits propis- és la de la titular gestió de les vies d’alta velocitat. Ave!  que, com a premi a la labor, ha renovat càrrec. Per treure’ns el barret!
En un altre ordre de coses, m’encanta que es reconegui més la feina que han fet moltes senyores via guardons de tota mena. Ara, aquesta dèria que el repartiment sigui simètric en número i gènere la trobo forçada. Vull imaginar que, en aquest país a la curta, tindrem superat el tema i homes i dones avançarem en conjunt millor. Ja ho sé, diràs que sóc una somiatruites però sé que no estic sola, eh que no?
Mentrestant m’han fet presidenta de la comunitat de veïns on pago hipoteca per un pedaç de l’edifici. Resulta que he de ser l’escollida perquè l’any passat va ser un home i ara amb la febrada de la igualtat de responsabilitats ha de ser una dona. Continuarà...

La Magina dels ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada