dijous, 24 de juliol del 2008

Aparicions d'estiu


Que ningú després digui que no ha estat convenientment avisat però faig saber a les persones que tinguin accés a la present crema que, durant els propers dies, viurem un dels fenòmens estiuencs més habituals. Parlo de les aparicions públiques dels polítics en els actes festius que hi ha escampats pel llarg i ample del territori nacional.  I va, i és aquí quan llavors una es diu en veu alta: Que no havíem quedat que ara aquesta gent feia vacances?
Amb aspecte saludable i equipats amb roba fresquívola per l’ocasió, els homes i les dones que s’aixopluguen sota el paraigües de la política sacrificaran, si és convenient, hores de les vacances per assistir allà on hi hagi indicis de bona convivència cívica. Fixeu-vos-hi, si per un atzar us trobeu que al vostre barri, poble o municipi d’estiueig organitzen la festa major, un festival musical o per un altre dir una menja comunitària faig saber que teniu moltíssimes possibilitats que de sobte, alguna personalitat de la política acabi remenant-s’hi pel mig. En el supòsit que això succeeixi de debò, si us plau, no us hi capfiqueu perquè,  insisteixo, és un dels misteris més difosos de l’estiu. Mireu, per si un d’aquells casos – Déu no ho vulgui- us acabeu trobant envoltats per aitals figures, uns donaré una sèrie de petites recomanacions o consells casolans per sobreviure-hi amb total dignitat. Esteu apunt?
Doncs bé, si percebeu que en cosa d’instants s’altera la pau espiritual del vostre entorn; surten municipals de sota les pedres, reporters amb càmeres de televisió o politiquets locals amb sabates enllustrades, vol dir que algun líder honorable acompanyen. Ei, si per atzar el del centre del grup se us acaba creuant en el camí, observareu que us aproparà la mà o inclús que us petonejarà a la cara. Sapigueu que sí això succeeix heu estat els escollits però no us feu il·lusions d’haver experimentat l’inici d’una llarga amistat. En realitat no és impossible però teniu pocs números. En tot cas, sempre us quedarà París o si no és en aquesta població el lloc de la topada, potser serà a Claravalls, Altet o aneu a saber, a la Figuerosa. Clar que, si heu resultat fotogènics, haureu aparegut a les notícies de la televisió i, si us graveu, sempre li podreu dir al DVD; play it again, Sam!

La Magina dels ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada