dijous, 31 de juliol del 2008

Pregoners d'estiu


Això de pregonar ho fan tot l’any però, en període estiuenc, també els bé molt de gust als polítics. No es pot perdre pistonada i, si està al seu abast, aprofitaran l’ocasió per amorrar-se al micròfon per dirigir unes paraules a la concurrència. Què hi farem però si al vostre poble el qui fa el pregó de la Festa Major d’enguany o en un futur proper  és un que viu d’aquest ofici de les urnes, desenganyeu-vos, aquests no ho acaben fent mai per casualitat. Analitzant la casuística, convindria tenir present que el pregoner polític o vol fer punts per pujar com l’escuma o bé el consistori de torn somia treure’n algun profit a canvi.
Si des de l’ajuntament us diuen que el pregoner de festes guarda uns vincles estrets amb el vostre municipi com ara; que un dia que la seva mare estant avançadeta de mesos, en trobar-se de pas pel poble, el llavors nadó – ara polític- va, i li neix. Arrugueu el nas.
Ei, clar que pot arribar a passar situació similar, jo mateixa com a dona, he donat llum i un recargolament d’aquest tipus sé que et pot venir quan estàs madureta només que, en supòsits semblants, convindria fer una altra reflexió diferent: És que no hi havia ningú més per fer el pregó?
Au, si us toca viure de ben a prop un discurset de festa dit per algun personatge d’aquest gremi, amb prou feines trobareu lleugeres variacions entre una sessió posem al catalunya parlament que des del balcó de la consistorial casa. A més, l’alcalde també hi deurà afegir comentaris en veu alta i possiblement el regidor de festes dirà algun altre mot amb la qual cosa us empatxareu de xerraires fins a les orelles.
Ja que els polítics van sempre angoixats a causa dels actes, haurien de procurar renunciar de fer pregons de festa. Seria un detall que d’ara en endavant es desmarquessin d’aquesta mena d’intervencions per deixar pas altres persones mediàtiques la presència de les quals engrescaria més a la comunitat. En cas contrari, tapeu-vos bé les orelles! Ho dic perquè després del pregó igual una traca us desperta.

La Magina dels ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada