dijous, 17 de juliol del 2008

Escola d'estiu


Dir que les persones que es dediquen a la política no tenen estudis és mentida. Són gent capacitada, amb coneixements i formació per ocupar càrrecs d’alta responsabilitat.  A més, de forma periòdica retornen a classe per estar més preparats i millorar en el rendiment professional. Què més es pot demanar?
Ara, sempre m’ha sobtat però que ells retornin al col·legi quan a les cases  més el necessitaríem, ja que, abans les famílies no puguem partir per uns dies a algun racó de món –si és que arrepleguem diners per fer-ho-, a les llars, cal fer filigranes per tenir la mainada ocupada. Per cert, ja que la gent del politiqueig envaeixen  les escoles, doncs si són tan aplicats, que els  costaria compartir aules amb la mainada uns dies a l’estiu?
Segur que els  aniria bé a tots plegats, ja me’ls veig fent fileres a primera hora, pujant les escales en ordre, botonant bates, aixecant mans per demanar permís per anar al lavabo.  Oh, i quines converses més profitoses que mantindrien tot menjant entaulats! Entre pessigades de macarrons, escalopa amb patates, fruita del temps i aigua ben fresca establirien llaços d’unitat i ponts de diàleg. Aneu a saber els inicis de llargues amistats que se´n derivarien.
Clar que entre les coses que trobo a faltar en aquestes escoles polítiques són les notes d’avaluació. D’aquí que, servidora, tingui veritables dubtes  que sovint aprenguin les lliçons dels mestres. Estic convençuda que uns exàmens al final de les matèries serien d’utilitat per saber si han estat òptims els nivells de comprensió. No vull ser pessimista però ensumo que al setembre més d’un hauria d’anar a recuperació i fins i tot repetir curs!
Ah, pel que fa a la implantació de la tercera hora de castellà he de suposar que aquí cada centre fa de més o de menys segons ideologies de pensament –sí, he dit pensament. Ja ho sé, alguns pensen poc però el suficient per fer la guitza a la immersió lingüística- . Mentre que la feina serà que els del popular partit  una hora la facin en català; pel que fa a la resta: catalunya socialista partit,  verds catalunya iniciativa, unió i convergència, catalunya republicana esquerra... la cosa anirà variant  la intensitat fins potser arribar a fer-ho només en català. Per cert, a l’hora del pati en quina llengua deuen jugar?

La Magina dels ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada