dijous, 30 d’octubre del 2008

Castanyes torrades


N’hi ha moltes altres més, però hi ha una figura popular que considero que és oblidada, marginada, arraconada i tinguda injustament al marge en aquest país nostrat. I, alerta! quan dic popular, que ningú pensi que em refereixo a les Sánchez Camacho o Nebrada del popular partit. No! Parlo, amb especial consideració de la castanyera i del seu digníssim ofici de cantonades.
Amigues, amics; tenim les persones d’aquesta humorística terra un deute històric amb la senyora castanyera! Per cert, qui no ha crescut de petit amb la seva ombra a prop? Arribats a la tardor, pels voltants de Tots Sants, en places o vies públiques qui no s’ha arribat alguna vegada a comprar castanyes? Instal·lades allí damunt de les voreres amb la barraqueta, el braser que crema, suportant  inclemències adverses de qualsevol mena; que si el fred empeny, que si fa calor,  que la pluja cau, neva, bufa vent... per tot plegat, arribar al final de la jornada per guanyar-se les castanyes. Eh, que és meritós?  
I a més, ens hem fixat com duen els dits ennegrits?  ummh, quina olor més peculiar que les envolta! I els moniatos? I els sacs de llenya? I les paperines per embolicar castanyes amb l’ABC? Quantes coses en podríem dir?
Doncs prou, s’ha acabat! proposo ara mateix a l’anarquista cúpula gestora de cal el web negre iniciar una campanya de recollida de signatures per reivindicar la dona castanyera amb totes les lletres. Ja està bé, què romanços! potser  comença a ser hora de que ens mobilitzem per retre-li un homenatge als quatre vents ara, que malgrat el halloween, encara hi som a temps.  A veure si fem arribar a Palau de la Generalitat una llista ben llarga d’adhesions que la faci mereixedora com a mínim de la Creu de Sant Jordi!
Clar que, tal i com està el patí, encara serien acusades des de la premsa hispana que les castanyeres utilitzen paradetes tunnejades amb estris com ara:  tauletes, televisorets, ràdios, mòbils, bolígrafs... que resulten del tot innecessaris per vendre moniatos.  Sort que la mà amiga del President del  Catalunya Parlament indicarà com treure les castanyes del foc.

La Magina dels ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada