dijous, 17 de juny del 2010

Bilderberg


Encara que el nom en tingui una retirada, Bilderberg no és una marca de cervesa. Això sí és un club selecte d’homes i dones, una societat que es reuneix tres dies a l’any per fer-la petar. És allò que en l’argot popular diem: arreglar el món. Només que aquests, va, ho fan, i la cosa s’arregla o, si ho desitgen, s’espatlla encara més.
Enguany el lloc escollit de trobada ha estat un dolç hotelet dels afores de Sitges on van quedar per fer costellada del dijous dia 3 al dissabte dia 6 de juny. Vaja, igualet com feia la majoria de gent d’aquest país abans de la crisi que, quan quedàvem, encomanàvem  taula al restaurant només que, els de la trobada han llogat l’edifici sencer i contorns no fos cas que se’ls colessin mosques.
Per formar part del col·lectiu oligàrquic caldrà haver fet mèrits amb anterioritat. Si volen, et poden convidar a seure en un racó.  Disposar de saques plenes de calerons, ajuda a ser-ne membre. Són gent discreta, banquers, financers, monarques...  que fan del diner filosofia de vida.  Res, amb prou feines se’n saben noms i els magnats de la premsa, casualment, poc n’informen al respecte. Total amb una sèrie de cognoms tan estranys com: Rockefeller, Kissinger, Rumsfeld, Sutherland, Wolfowitz, Greenspan, Soros, Frideriki... què se’n pot esperar?
La relació d’assistents és més extensa però, passen d’un centenar. Alguns amb arrels peninsulars del tipus: Cebrián, León, Entrecanales, Botín, Solbes, Almunia, Ruiz Gallardón, Aguirre Gil de Biedma... hi han arribat a desfilar en algunes edicions. Pel que fa a la de l’altre dia, Zapatero fou un invitat de pedra.
Respecte a l’aportació catalana, una quadra de mossos barraren l’accés a  l’hotel. És de suposar que van fer la seva feina aplicant a la nòmina una retallada del 5 %.

La Magina dels Ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada