dimarts, 14 de desembre del 2010

Altres


Malgrat sembli que ara només n’existeixen 7, en total han estat 39 partits polítics i coalicions les quals s’han presentat a les eleccions del 28-N. Per cert, quina dèria en simplificar sempre les coses? Seguint l’exemple de la lletra N que fa al·lusió al mes de novembre, cal ser gairebé expert en la matèria per desxifrar què signifiquen el fotimer de sigles il·legibles de les abreviacions polítiques que s’han quedat sense representació:  AG, ALS, BSC, CDS, CORI, DB, DW, EB-CENB, EV-GVE, FEJONS, FV, GLBTH/TSI, GN, MSR, PACMA, PAR, PCAS, PCPC, PDLPEA, PDR.CAT, PH, PIRAT.CAT, PJP, POSI, PRE-IR, PUM+J, PxC, PXCAT, RICAT, SAIN,  UCE i, per acabar, UPyD.
Ara, tampoc resulta fàcil interpretar les sigles que coneixem després dels anys i que disposen de major nombre de votants: CiU, PSC, PP, ICV-EUiA, ERC, C’s i el novell SI. Segur que volen dir: Convergència? Unió?,  Socialista? de Catalunya?,  Popular?, Iniciativa? per Catalunya? Verds? Esquerra  Unida?  Alternativa?, Esquerra Republicana? de Catalunya?, Ciutadans? Ciudadanos?, Solidaritat?  per la Independència?
Sigui com sigui, són els que es repartiran els 135 escons del Parlament. La resta de partits han quedat fora. I, en les properes enquestes, en els pròxims sondejos... si no es desintegren abans pel camí els continuarem coneixent com els extraparlamentaris o col·loquialment com, els altres.
Ara bé, entre tots aquests, encara n’han despuntat uns quants que han tingut el dubtós mèrit de ser mediàtics de segona. Són els  Anglada amb 75.321 anglarins, els Carretero amb 39.992 carreterins, els dels Escons en Blanc amb 18.628 esblanqueïts, altres de Verds amb 15.458 adobins, els dels Animals amb 13.858 collarins, els de Des de Baix amb 7.169 baixins, els de la de Mairena amb 6.982 fans, els Pirates amb 6.489 pirats o l’ exsociata Díaz i expopular Nebrera amb 5.277 diarines i 2.181 nebrerines. Que ho deixin córrer per dies, altres.

La Magina dels Ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada