dijous, 14 d’agost del 2008

8-8-08 vs 9-8-08


Cert és que del divendres dia 8 d’agost, al dissabte 9, només hi ha un dia de diferència i para de comptar. És allò que es coneix com la roda o la cadena del calendari on els dies segueixen les nits i som-hi; anar-hi anant! Clar que, parlant de rodes i cadenes, entre el total de 48 hores passades en què m’he entestat a dedicar a l’articlet de la setmana, he observat en la humanitat –imagino com tu, oi?- encadenaments i trepitjades de tota índole.
D’entrada, a la Xina, han jugat amb supersticions i simbolismes. Resulta que una bona xifra que els dóna sort i que els va com anell al dit és el número 8. Serà cosa de grafismes però entre tantes rodones de la data i l’hora escollida per inaugurar els Olímpics Jocs (dia 8, mes 8, any 08, hores 8, minuts 8...)  el subconscient només m’hi acaba de trobar sinuoses cadenes. A més, si hi afegim les anelles de la bandera olímpica,  encara n’hi veig més. Serà qüestió que per una temporada aparqui la meva afició a fer ganxet en punt de cadeneta. No em prova, francament.
Pel que fa a estètiques arquitectòniques, l’estadi olímpic de Pequí vist des de fora recorda un niu d’ocells. Bé, deixant de banda dissenys, hi ha qui hi veu com a simbolisme el despertar, l’alçada al vol que escenifica la Xina com a superpotència. Ja ens ho trobarem.
Ara, el que sí que ens trobem de forma directa a Catalunya és que l’endemà; el dia 9, mes 8, any 08... es va incomplir el termini que establia un nou model de finançament pel país d’acord amb el que es recollia en la disposició final primera sobre l’entrada en vigor del nou estatutet, que té dos anyets i poca cosa més. Per tot plegat, començo a pensar que el 9 no ens és un número de massa bona sort i que, com a simbolisme, tenim econòmicament el país dins d’una gàbia d’estat que no ens deixa aixecar el vol. Ja cal que m’esmeri a fer en el ganxet punt de creu i també de ratlla. A veure si hi encomano alguna cosa.

Nota: A Geòrgia, el dissabte dia 9, rodades de tancs es marcaren en el territori.

La Magina dels ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada